Záruló pollenkontroll

Az Állami Számvevőszék hírportálján adtak hírt arról, hogy

felülvizsgálják a parlagfű elleni védekezés rendszerét és a védekezési munkák sikerességét,

melynek egyik oka a parlagfű által okozott jelentős mezőgazdasági kár (növényvédelmi költségek),másrészt pedig a parlagfű pollen okozta allergiás megbetegedések száma.

“Hamarosan végéhez ér a parlagfű elleni védekezés rendszerének ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék többek között azt értékeli, hogy a rendkívül allergén gyomnövény elleni védekezési rendszer megfelelően működött-e 2013-2015 között. Az ÁSZ ellenőrzése továbbá arra is választ ad, hogy a megtett intézkedések hozzájárultak-e a több mint kétmillió érintett ember életminőségének a javulásához. A jelentéstervezetet az ÁSZ elnöki értekezlete megtárgyalta, így most az ellenőrzésben érintett szervezetek észrevételeket tehetnek.”

A teljes cikk az ÁSZ oldalán itt olvasható

Az allergiás megbetegedések több okra vezethetőek vissza, és pollenallergiát sem csak a parlagfű okozhat. Azonban invazív faj, rendkívüli mértékben elterjedt úgy a szántóföldeken, mint a településeken, és hihetetlen mértékű pollenprodukcióra képes.  Ezért a kiemelt figyelem, a védekezés szükségszerű.

virágzó, pollentermű parlagfű

virágzó, pollentermő parlagfű

Én is voltam allergiás, de szerencsére néhány éve tünetmentes vagyok.

Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Mást is érdekelhet. Add tovább.
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..