Helikopteres parlagfű-felderítés

A parlagfű-mentesítés elképzelhetetlen a parlagfű-fertőzöttség, a parlagfüves területek ismerete nélkül

A parlagfűvel fertőzött területeket be lehet és be kell jelenteni. Könnyű ez a kisebb méretű földterületek esetén, a lakott területek közelében.

 

De tudnunk kell azt, hogy a mezőgazdasági területek, a nagy kiterjedésű termőföldek a hasznonnövények mellett nagy mennyiségű pollent is termelhetnek, amennyiben a parlagfű elleni védekezés a technológiai folyamatban nem járt sikerrel.

Ahhoz, hogy a nagy táblák parlagfű-fertőzöttségét hatékonyan fel tudják mérni a hatóság emberei, helikoptereket is igénybe vesznek. Pl. Fejér megyében a tervek szerint július végén zajlik a parlagfűvel fertőzött területek helikopteres felderítése

idezet2Az előző évekhez hasonlóan a 2015-ben is sor kerül a parlagfüves területek helikopterrel történő (légi) felderítésére. A módszer előnye, hogy a nehezen megközelíthető, kevésbé szem előtt lévő és nagy kiterjedésű, egybefüggő fertőzött területek is a hatóság látókörébe kerülnek. Újdonság, hogy a fertőzött területek ellenőrzése, a Belügyminisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium megállapodása alapján, az Országos Rendőr-főkapitányság Légirendészeti Parancsnokság helikoptereiről történik. Forrás

Mást is érdekelhet. Add tovább.
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..