Gyomkonyha

Jó néhány gyom, vadon élő növény átértékelhető: beltartalmuk, zamatuk, ízük gazdagíthatja az egészséges életmód jegyében alkotott ételeinket. Nem kell feltétlenül minden kedvenc ételünkről, italunkról lemondanunk. Tehetünk egészségünkért úgy is, hogy több, értékes, vitaminban és ásványi anyagban gazdag növényt – ez esetben még közönséges gazokat is – fogyasztunk. 

 

Gyomkonyha

A 2 előadásomhoz kapcsolódóan

~ Tegyél egészségedért! Lemondások nélkül, élvezettel!

~ Gyomnövények – (Át)értékeljük?

szeretettel ajánlom figyelmedbe a Gyomkonyha c. könyvet,

amely nem más, mint egy színes – a gyomok és más növények rövid ismertetőjével ellátott és fotóival illusztrált – újszerű, meglepő szakácskönyv.

206 oldalon, 148,5 mm x 210 mm méretben

A könyvből az előadásaimra mindig viszek pár példányt.

Gyomkonyha c. könyv igényléséhez kattints ide>>

Miből főzünk? –  Milyen gyomokkal és egyéb növényekkel gazdagíthatjuk egészségünk érdekében konyhaművészeti ismereteinket?

Csipkerózsa – Rosa canin 13
Erdei mályva – Malva sylvestris 21
Fehér libaparéj – Chenopodium album 25
Fekete bodza – Sambucus nigra 31
Fekete nadálytô – Symphytum officinale 43
Halvány acat – Cirsium oleraceum 49
Kerek repkény – Glechoma hederacea 57
Kerti laboda – Atriplex hortensis 61
Komló – Humulus lupulus 67
Közönséges bakszakáll – Tragopogon orientalis 75
Közönséges cickafark – Achillea millefolium 81
Kövér porcsin – Portulaca oleracea 87
Lómenta – Menthe longifolia 93
Martilapu (lókörömfű) – Tussilago farfara 101
Medvehagyma – Allium ursinum 109
Mezei katáng – Cichorium intybus 115
Mezei sóska – Rumex acetosa 121
Nagy csalán – Urtica dioica 133
Nagy útifű – Plantago major 141
Parlagi ligetszépe – Oenothera biennis 147
Pasztinák – Pastinaca sativa 151
Pásztortáska – Capsella bursa-pastoris 159
Pongyola pitypang – Taraxacum officinale 163
Salátaboglárka – Ranunculus ficaria 171
Salátagalambbegy – Valerianella locusta 177
Sóskaborbolya – Berberis vulgaris 181
Tyúkhúr – Stellaria media 189
Vadszázszorszép – Bellis perennis 193
Zamatos turbolya – Arthriscus cerefolium 199

Gyomkonyha c. könyv igényléséhez kattints ide>>

A könyv szerzője Dr. Radics László professzor úr, egyetemi tanár, a Magyar Ökológiai Gazdálkodásért Közhasznú Egyesület elnöke

Mást is érdekelhet. Add tovább.
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter