Infografika az élelmiszerbiztonságról

Az európai Élelmiszer- és takarmánybiztonsági Riasztási Rendszer (RASFF)

infografikán is közzé tette 2014-es értesítéseit

Az Európai Unió területén 1979 óta működik a RASFF, azaz  az Élelmiszer- és takarmánybiztonsági Riasztási Rendszer, amely a tagállamok közti gyors információáramlást teszi lehetővé. A fogyasztókra nézve a RAFFS haszna az, hogy az Élelmiszer- és takarmánybiztonsági Riasztási Rendszernek köszönhetően több esetben azelőtt feltárásra kerülnek az egészséget veszélyeztető élelmiszer-biztonsági esetek, kockázatok, mielőtt az adott élelmiszer a fogyasztók asztalára kerülnének.

Mi az az infografika>>Olvasd el itt!

A RASFF infografikája a 2014-es riasztásokról

RASFF 2014

Élelmiszer- és takarmánybiztonsági Riasztási Rendszer (RASFF) 2014

 

idezet2A magyar vonatkozású ügyek

Magyar vonatkozású RASFF-ügy 114 volt 2014-ben, amelyből 96 élelmiszerrel, 13 takarmánnyal és 5 élelmiszerrel érintkező anyagokkal foglalkozott. A legtöbb hazai ügy a különleges táplálkozási célú élelmiszerek, étrend-kiegészítők összetételével és szennyezettségével (35 eset) volt kapcsolatos. Egyéb élelmiszerekben patogén mikrobák jelenlétével (14 eset) és ipari szennyezők – például dioxin – jelenlétével (11 eset) volt gyakrabban probléma.

A RASFF-on megjelent 36 magyar származású termékre vonatkozó kifogás közül 9 eset harmadik országban gyártott, magyar kereskedő által az EU-ban forgalomba hozott terméket érintett. A további 27, ténylegesen Magyarországon előállított kifogásolt termék az összes RASFF bejelentésnek kevesebb, mint 0,9 százaléka volt.

Forrás

 

Mást is érdekelhet. Add tovább.
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Kategóriák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..