Helikopteres parlagfű-felderítés

A parlagfű-mentesítés elképzelhetetlen a parlagfű-fertőzöttség, a parlagfüves területek ismerete nélkül

A parlagfűvel fertőzött területeket be lehet és be kell jelenteni. Könnyű ez a kisebb méretű földterületek esetén, a lakott területek közelében.

 

De tudnunk kell azt, hogy a mezőgazdasági területek, a nagy kiterjedésű termőföldek a hasznonnövények mellett nagy mennyiségű pollent is termelhetnek, amennyiben a parlagfű elleni védekezés a technológiai folyamatban nem járt sikerrel.

Ahhoz, hogy a nagy táblák parlagfű-fertőzöttségét hatékonyan fel tudják mérni a hatóság emberei, helikoptereket is igénybe vesznek. Pl. Fejér megyében a tervek szerint július végén zajlik a parlagfűvel fertőzött területek helikopteres felderítése

idezet2Az előző évekhez hasonlóan a 2015-ben is sor kerül a parlagfüves területek helikopterrel történő (légi) felderítésére. A módszer előnye, hogy a nehezen megközelíthető, kevésbé szem előtt lévő és nagy kiterjedésű, egybefüggő fertőzött területek is a hatóság látókörébe kerülnek. Újdonság, hogy a fertőzött területek ellenőrzése, a Belügyminisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium megállapodása alapján, az Országos Rendőr-főkapitányság Légirendészeti Parancsnokság helikoptereiről történik. Forrás

Mást is érdekelhet. Add tovább.
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..