Gyomkonyha

Jó néhány gyom, vadon élő növény átértékelhető: beltartalmuk, zamatuk, ízük gazdagíthatja az egészséges életmód jegyében alkotott ételeinket. Nem kell feltétlenül minden kedvenc ételünkről, italunkról lemondanunk. Tehetünk egészségünkért úgy is, hogy több, értékes, vitaminban és ásványi anyagban gazdag növényt – ez esetben még közönséges gazokat is – fogyasztunk. 

 

Gyomkonyha

A 2 előadásomhoz kapcsolódóan

~ Tegyél egészségedért! Lemondások nélkül, élvezettel!

~ Gyomnövények – (Át)értékeljük?

szeretettel ajánlom figyelmedbe a Gyomkonyha c. könyvet,

amely nem más, mint egy színes – a gyomok és más növények rövid ismertetőjével ellátott és fotóival illusztrált – újszerű, meglepő szakácskönyv.

206 oldalon, 148,5 mm x 210 mm méretben

A könyvből az előadásaimra mindig viszek pár példányt.

Gyomkonyha c. könyv igényléséhez kattints ide>>

Miből főzünk? –  Milyen gyomokkal és egyéb növényekkel gazdagíthatjuk egészségünk érdekében konyhaművészeti ismereteinket?

Csipkerózsa – Rosa canin 13
Erdei mályva – Malva sylvestris 21
Fehér libaparéj – Chenopodium album 25
Fekete bodza – Sambucus nigra 31
Fekete nadálytô – Symphytum officinale 43
Halvány acat – Cirsium oleraceum 49
Kerek repkény – Glechoma hederacea 57
Kerti laboda – Atriplex hortensis 61
Komló – Humulus lupulus 67
Közönséges bakszakáll – Tragopogon orientalis 75
Közönséges cickafark – Achillea millefolium 81
Kövér porcsin – Portulaca oleracea 87
Lómenta – Menthe longifolia 93
Martilapu (lókörömfű) – Tussilago farfara 101
Medvehagyma – Allium ursinum 109
Mezei katáng – Cichorium intybus 115
Mezei sóska – Rumex acetosa 121
Nagy csalán – Urtica dioica 133
Nagy útifű – Plantago major 141
Parlagi ligetszépe – Oenothera biennis 147
Pasztinák – Pastinaca sativa 151
Pásztortáska – Capsella bursa-pastoris 159
Pongyola pitypang – Taraxacum officinale 163
Salátaboglárka – Ranunculus ficaria 171
Salátagalambbegy – Valerianella locusta 177
Sóskaborbolya – Berberis vulgaris 181
Tyúkhúr – Stellaria media 189
Vadszázszorszép – Bellis perennis 193
Zamatos turbolya – Arthriscus cerefolium 199

Gyomkonyha c. könyv igényléséhez kattints ide>>

A könyv szerzője Dr. Radics László professzor úr, egyetemi tanár, a Magyar Ökológiai Gazdálkodásért Közhasznú Egyesület elnöke

Mást is érdekelhet. Add tovább.
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter