Gyomnövények (át)értékelése – Erdőkertes

A gyomokról másképp,

azokat (át)értékelve első alkalommal Erdőkertesen mesélhettem az érdeklődőknek. Itt, a Faluházban tarthattam először ismeretterjesztő előadást a gyomnövények (át)értékeléséről.

Ezúton is köszönöm a lehetőséget, a meghívást és a szervezést Varga-Farkas Edit Sárának.

A helyszínt és a technikát az Erdőkertesi Faluház biztosította. Köszönöm Pallag Katalinnak.

A hallgatóság soraiban több korosztály képviseltette magát. Több környékbeli településről, sőt Budapestről is érkezett vendég.

Mindannyiukban közös volt azonban, hogy

  • nyitottak és elkötelezettek a többé-kevésbé vegyszermentes növénytermesztés iránt,
  • mindennapjaikban fontos az így előállított egészségesebb élelmiszerek fogyasztása
  • kisebb-nagyobb mértékben érintettek a gyomszabályozásban – kerttulajdonosok, gazdálkodók
  •  a természet adta kincsekkel való ésszerű sáfárkodás kérdései foglalkoztatják őket (okszerű növényvédelem, gyógynövények, gyomnövények a konyhában stb)

Az egy órás, gyomnövényekről, a gyomok (át)értékeléséről szóló ismeretterjesztő előadást követően néhány kérdésre válaszoltam illetve nézeteket ütköztettünk.

Az egész nagyon jó hangulatban zajlott – a fotón is látszik -, az érdeklődők javarészt nyitott, kedves, mosolygós emberek voltak. A többség a fotózástól sem riadt el.

Köszönöm a megtiszteltetést és az aktív részvételt, nem különben a bátorító szavakat a továbbiakra nézve.

 

A fotón az érdeklődők azon csoportja, akik nem zárkóztak el a fotózás elől sem

Gyomnövények (át)értékeljük?

Mást is érdekelhet. Add tovább.
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Kategóriák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..