Gyomnövények (át)értékelése – Erdőkertes

A gyomokról másképp,

azokat (át)értékelve első alkalommal Erdőkertesen mesélhettem az érdeklődőknek. Itt, a Faluházban tarthattam először ismeretterjesztő előadást a gyomnövények (át)értékeléséről.

Ezúton is köszönöm a lehetőséget, a meghívást és a szervezést Varga-Farkas Edit Sárának.

A helyszínt és a technikát az Erdőkertesi Faluház biztosította. Köszönöm Pallag Katalinnak.

A hallgatóság soraiban több korosztály képviseltette magát. Több környékbeli településről, sőt Budapestről is érkezett vendég.

Mindannyiukban közös volt azonban, hogy

  • nyitottak és elkötelezettek a többé-kevésbé vegyszermentes növénytermesztés iránt,
  • mindennapjaikban fontos az így előállított egészségesebb élelmiszerek fogyasztása
  • kisebb-nagyobb mértékben érintettek a gyomszabályozásban – kerttulajdonosok, gazdálkodók
  •  a természet adta kincsekkel való ésszerű sáfárkodás kérdései foglalkoztatják őket (okszerű növényvédelem, gyógynövények, gyomnövények a konyhában stb)

Az egy órás, gyomnövényekről, a gyomok (át)értékeléséről szóló ismeretterjesztő előadást követően néhány kérdésre válaszoltam illetve nézeteket ütköztettünk.

Az egész nagyon jó hangulatban zajlott – a fotón is látszik -, az érdeklődők javarészt nyitott, kedves, mosolygós emberek voltak. A többség a fotózástól sem riadt el.

Köszönöm a megtiszteltetést és az aktív részvételt, nem különben a bátorító szavakat a továbbiakra nézve.

 

A fotón az érdeklődők azon csoportja, akik nem zárkóztak el a fotózás elől sem

Gyomnövények (át)értékeljük?

Mást is érdekelhet. Add tovább.
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Kategóriák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..