Infografika az élelmiszerbiztonságról

Az európai Élelmiszer- és takarmánybiztonsági Riasztási Rendszer (RASFF)

infografikán is közzé tette 2014-es értesítéseit

Az Európai Unió területén 1979 óta működik a RASFF, azaz  az Élelmiszer- és takarmánybiztonsági Riasztási Rendszer, amely a tagállamok közti gyors információáramlást teszi lehetővé. A fogyasztókra nézve a RAFFS haszna az, hogy az Élelmiszer- és takarmánybiztonsági Riasztási Rendszernek köszönhetően több esetben azelőtt feltárásra kerülnek az egészséget veszélyeztető élelmiszer-biztonsági esetek, kockázatok, mielőtt az adott élelmiszer a fogyasztók asztalára kerülnének.

Mi az az infografika>>Olvasd el itt!

A RASFF infografikája a 2014-es riasztásokról

RASFF 2014

Élelmiszer- és takarmánybiztonsági Riasztási Rendszer (RASFF) 2014

 

idezet2A magyar vonatkozású ügyek

Magyar vonatkozású RASFF-ügy 114 volt 2014-ben, amelyből 96 élelmiszerrel, 13 takarmánnyal és 5 élelmiszerrel érintkező anyagokkal foglalkozott. A legtöbb hazai ügy a különleges táplálkozási célú élelmiszerek, étrend-kiegészítők összetételével és szennyezettségével (35 eset) volt kapcsolatos. Egyéb élelmiszerekben patogén mikrobák jelenlétével (14 eset) és ipari szennyezők – például dioxin – jelenlétével (11 eset) volt gyakrabban probléma.

A RASFF-on megjelent 36 magyar származású termékre vonatkozó kifogás közül 9 eset harmadik országban gyártott, magyar kereskedő által az EU-ban forgalomba hozott terméket érintett. A további 27, ténylegesen Magyarországon előállított kifogásolt termék az összes RASFF bejelentésnek kevesebb, mint 0,9 százaléka volt.

Forrás

 

Mást is érdekelhet. Add tovább.
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Kategóriák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..